Vrste marihuane – Jack Herer, za mnoge “najbolj popolna sorta” na tržišču

vrste marihuane - Jack Herer
Cvet vrste marihuane – Jack Herer

Informacije glede vrste marihuane – Jack Herer

Jack Herer je sorta, pri kateri dominira sativa. Svoje ime je dobila po legendarnem aktivistu na področju kanabisa avtorju prodajane uspešnice “Emperors Wears No Clothes”. Vrsta marihuane Jack Herer, ki jo mnogi imenujejo tudi “popolna sorta”, ima veliko število ljubitelje po vsem svetu. Začetki vrste marihuane – Jack Herer, segajo v devetdeseta leta prejšnjega stoletja, ko je le ta bila (na Nizozemskem) vzgojena kot medicinska sorta. Jack Herer je hibrid, ki je nastal s križanjem sort Haze, indice Northern Lights (katere opis lahko najdete TUKAJ) in Shiva Skunk. Njena edinstvenost ni le v njeni genetiki, ampak tudi v njenem značilnem pomirjujočem učinku in občutku sreč. Zato se Jack Herer uporablja tudi pri zdravljenje duševnih bolezni.

Hiter nakup semen Jack Herer na Semena.si

Učinki

Zaradi močne prisotnosti sativne, Jack Herer ustvari zelo živahno vzdušje in povzroči občutek sreča. Priljubljen je zaradi dejstva, da lahko povzroči tudi občutek vzvišenosti, brez da bi se ta premočno občutil, kmalu po uporabi pa poskrbi tudi za sproščenost in osredotočenost.

Namesto, da bi povzročil zadetost, ustvari energičen efekt, ki zagotavlja dobro razpoloženje. Jack Herer je znan tudi po močnem vplivu na možgane, pomešanim z mehkim in lahkim vplivom na telo, a se skrbno izogiba “telesnemu zaklepu”. Občutek evforije je mogoče opaziti kmalu po uporabi, zato je zelo priporočljiv, kot popoln začetnik ustvarjalno spodbudnega in družabnega nočnega izhoda.

Vrste marihuane - Himalaya Gold
Semena vrste marihuane – Jack Herer, so produkt Green House Seeds*.

Arome vrste marihuane – Jack Herer

Aroma sorte Jacka Herera spominja na borovce in začimbe, s čimer ustvarja privlačen vonj. V njenem vonju je moč zaznati tudi aromo pomarančnega soka in limone, ki razbije zemeljsko bazo. Nekateri pravijo, da lahko Jack Herer v zraku pusti tudi vonj slastne torte, kot je pomešan z vonjem popra.

Okusi

Podobno kot diši, Jack Herer tudi poskrbi tudi zemeljski okus, podoben okusu gorečih borovcev. Ob blagem okusu zemlje, začinjenih jedi in pridihu popra, se ponaša še s sladkim, aromatičnim priokusom. Se pa najdejo tudi uporabniki, ki pravijo, da ima Jack Herer okus, kot solata iz tropskega sadja, z ostrim, začinjenim ugrizom.

Neželeni učinki

Kot je običajno pri močnejših vrstah marihuane, je eden od neželenih učinkov sorte Jack Herer, da povzroča občutek suhih ustih, ki ga pogosto spremlja tudi občutek suhih oči in rahle dehidracije. Prav tako v nekaterih redkih primerih povzroči blago anksioznost in paranojo. Pri tistih, ki morda niso vajeni moči in učinkov te vrste marihuane, je opaziti blago vrtoglavico.

Medicinska uporaba

Mnogi zdravniki uporabo sorte Jack Herer predpišejo kot “jutranje zdravilo”. Jack Herer je odlična pomoč tistim, ki trpijo zaradi kakršnihkoli stresnih motenj, občutka strahu in živčnosti. Zaradi svojih učinkov in moči, je odlična izbira za depresivne ljudi. Ker zanesljivo povzroča povečanje energije, se lahko Jack Herer uporablja tudi v boju proti kronični utrujenosti in letargiji. Zagotavlja prijetno, a rahlo omrtvičenost, ki lahko pomaga odpraviti občutke fizičnih in čustvenih bolečin. Priporoča se tudi za zdravljenje kroničnih glavobolov in migren. Ker gre za vrsto marihuane, ki je močnejša od ostalih povprečnih, se jo uspešno uporablja tudi za cerebralno sproščanje, v kombinaciji z ustvarjalnim, kar vam bo zagotovo olajšalo delo.

Gojenje

Jack Herer je eden izmed najbolj razvitih in najbolj cenjenih sort na svetu. Hitro cvetenje in visoka donosnost rastlin, sta lastnosti, ki resnično odlikujeta njeno kakovost. Odporna je na številne pogoste bolezni in je enostavna za gojenje, zaradi česar je Jack Herer absolutno sorta, ki bo prepričala tako začetnike, kakor tudi izkušenejše gojitelje.

Hiter nakup semen Jack Herer na Semena.si

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih

Jack Herer, če se ga goji v zaprtih prostorih, je znan po kratkem cvetenju, ki v povprečju traja od 8 do 10 tednov in proizvede med 400 in 500g pridelka (na kvadratni meter).

Na prostem

Na prostem Jack Herer najbolje uspeva in uživa v suhem mediteranskem podnebju. Njegov donos na prostem je približno 500g na rastlino, za žetev pa je običajno pripravljen približno konec septembra ali v začetka oktobra.

V kolikor vas zanimajo tudi opisi ostalih sort, lahko opise le teh najdete TUKAJ in s klikom na povezavo “VRSTE MARIHUANE” na vrhu strani.