Vrste marihuane – Northern Light, klasika in legenda med konopljami

Vrste marihuane – NORTHERN LIGHT

Vrste marihuane – Northern Light je dragocena in že večkrat nagrajena vrsta Indice, z genetskimi koreninami, ki segajo v Afganistan. Zaradi svojih številnih dobrih lastnosti, je ena redkih sort, morda z izjemo legendarnega G-13, ki so dosegle tako razširjeno slavo in priznanje, kot Northern Light. Northern Light je še vedno zelo priljubljena med kultivatorji konoplje. Če ste ljubitelj marihuane, ste verjetno že poskusili Northern Light ali katero od njenih variant.

Odkar se je, sredi osemdesetih let, pojavila na tržišču, je osvojila neštete nagrade po vsem svetu. Njene izjemne lastnosti so ji prinesle sloves ene najbolj priznanih vrst marihuane vseh časov. Genetika Northern Light je bila podlaga za številne današnje priljubljene indice, ki prevladujejo v svetu. Tukaj govorimo o vrstah marihuane, kot so White Widow, Chronic Thunder, Amnesia Haze, 8 Ball Kush in še veliko več bi jih lahko našteli. Oglejmo si podrobnejši opis klasike med indicami in resnično legendarno sorto kanabisa.

vrste konoplje - northern lights
Vrste konoplje – Northern Light

Zgodovina in poreklo Northern Light

Kot se pogosto zgodi, ko se ukvarjamo z zgodovino legendarnih sort, kot je Northern Light, je natančen izvor pogosto ovit v tančico skrivnosti. Rečeno je, da je bila prvotno vzgojena s strani osebe, imenovane “Indijanka“. Nekje na otoku, v bližini Seattla, v Zvezni državi Washington v ZDA. Nekateri tudi pravijo, da so rastlino, iz Zahodne obale, morda iz Kalifornije ali Oregona, prinesli prav Indijanci.

Prav “Indijanci” bi naj vzgojili 11 vrst rastlin, ki so jih poimenoval Northern Light in označili s številkami od #1 do #11. Svoje rastline so med seboj skrbno primerjali, predvsem njihov donos, učinke in še nekatere druge lastnosti. To je na koncu privedlo do dveh rastlin, ki sta izstopali zaradi svojih velikih cvetov, dobrega pridelka in odlične proizvodnje smole. To sta Northern Light #1 in #5.

Mogoče nihče sploh ne bi vedel za Northern Light, če ne bi bilo “Kralja konoplje” in ustanovitelja prve semenske banke semen na Nizozemskem, Nevila Schoenmakersa*. Nekateri menijo, da je bil prav on tisti, ki je, na enem od svojih potovanj v ZDA, v zgodnjih osemdesetih letih, raziskoval. Zgodba pripoveduje, da je prinesel nazaj “ženske klone” rastlin na Nizozemsko, kjer je eksperimentiral z genetiko marihuane iz vsega sveta.

Leta 1985 je predstavil prvo sorto na novo odkrite sorte: Northern Light #1. Tržil jo je, kot čisto afganistansko indico, ki je praktično takoj, ko je prišla na police, postal uspešnica. Nekatere druge sorte Northern Light je križal s tajsko sativo, kar je tudi razlog, da se danes številne sorte Northern Light, danes prodajajo, kot afganistanske indice in tajske sative.

Po prihodu Northern Light na sceno, ni trajalo dolgo, preden je sorta pričela prejemati neštete nagrade po vsem svetu.

Hiter nakup semen Northern Light na Semena.si

Vzgoja legende: Zakaj so mnogi kultivatorji zaljubljeni Northern Light

vrste marihuane - northern light
Seme vrste marihuane – Northern Light

Northern Light je osnova. Predvsem tistim, ki obožujejo “indoor” kultivacijo kanabisa. Iz večih razlogov. Rastlina jim je všeč, ker je enostavna za vzgojo in hitro konča s cvetenjem. Že v osmih tednih. “Hidro” vzgoja je še hitrejša, saj se čakanje na pridelek, zmanjša na približno šest tednov.

Northern Light zraste v kompaktno in grmovnato rastlino s popki, ki so trdni. Zahvaljujoč dovolj prostora med cvetovi, je tudi enostavna za obrezovanje. Nekateri fenotipi , kot je originalni Northern Light #1, lahko zrastejo visoko in ozko, kar ji daje videz “plevela na palici”. Vendar pa je bolj običajno, da je rastlina v obliki majhnega zimzelenega drevesa, z enim močnim osrednjim steblom, ki jo obkroža štiri ali pet stranskih vej, podobnih prvotni Northern Light #2.

Kljub temu, da so popki veliki in trdni, niso preveč gosti, zato tudi plesen ni problem. To pomeni, da je Northern Light zelo dobra za vzgojo v vlažnih razmerah.

Northern Light cveti približno 7 do 8 tednov, preden je pripravljena na žetev. Odvisno od dejavnikov, kot so temperatura, svetloba in hranila, lahko to traja tudi nekoliko dlje.

Vrste marihuane – Northern Light je ljubiteljica sonca

vrste marihuane - northern light
Kaljeno seme vrste marihuane – Northern Light

Zaradi afganistanske dediščine Northern Light, ne bi smelo biti presenetljivo, da rastlina ljubi veliko sonca. Je dobro odporna tudi na suho podnebje in sušo, izjemno dobrouspevatudinaprostem in v težjih pogojih. Posajena v dobro zemljo, s pravilnim hranjenjem in rednim zalivanjem, lahko doseže ugledno višino. V primerjavi z nekaterimi drugimi sortami, je Northern Light zelo trmasta in robustna, zaradi česar dobro uspeva v različnih okoljih.

Čeprav je danes na voljo veliko različic Northern Light, bo rastlina (pri “indoor” kultivaciji) običajno dosegla višino med 100 in 160 cm. Zaradi priročne višine, lahko z lahkoto upravljate rastlino, vendar vas bo, kljub temu, vedno nagradila z odličnim donosom. V povprečju lahko pričakujete, da bo pridelek kar 550 g/m². V kolikor posadite seme na prostem, lahko rastlina doseže višino med 180 in 220 cm, z donosom do 625 g/rastlino, za žetev pa bo pripravljena nekje konec septembra.

Vrste marihuane – Northern Light: učinki

Northern Light ne bi imela svojega legendarnega statusa, če ne bi bilo neverjetnih izkušenj z učinkom na um in telo. To povzroča predvsem zahvaljujoč svojim afganistanskim koreninam. Z 18% THC ni premočna, a je še vedno dovolj močna, da uporabnika sprosti od glave do pet. Njen učinek ni le globoko sproščujoč, pač pa tudi evforičen, zaradi česar je odlična za lajšanje stresa. Ni čudno, da je priljubljena med ljubitelji indice povsod po svetu!

Še več, njen uravnotežen učinek lahko prav tako zagotovi dober terapevtski potencial. Northern Light lahko pomaga pri lajšanju bolečin, blaženju bolečin v mišicah in pri nespečnosti. S svojim sproščujočim, veselim učinkom, lahko pomaga tudi pri anksioznosti in drugih motnjah razpoloženja.

Northern Light: klasika, ki še vedno velja za eno izmed vodilnih

Nekatere vrste marihuane so znane, vendar je potrebno še veliko več, da postanejo legende, kot je Northern Light. Kar naredi marihuano pravo klasiko, je njena zmožnost, da je impresivna, kot je bila nekoč, to tudi danes. Uspeh Northern Light sega še več kot tri desetletja v preteklost, vendar je še vedno tako impresivna, kot nekoč.

Hiter nakup semen Northern Light na Semena.si