Vrste marihuane – Blueberry, ena izmed najbolj priljubljenih sort na tržišču

Vrste marihuane – Blueberry

Vrste marihuane - Blueberry
Lepljiv in dišeč cvet vrste marihuane – Blueberry.

Vrste marihuane – Blueberry je kultna sorta, ki je med uporabniki priljubljena že zelo dolgo časa. Ta močna indica ustvarja izrazito visoko evforijo. Postala je ena izmed najbolj iskanih vrst na trgu, bila pa je nagrajena tudi na High Times Cannabis Cup*-u, kot najboljša indica v letu 2000. Brez sence dvoma, gre za še eno izmed najbolj priljubljenih sort. Blueberry je, z mešanjem eksotičnega landrace-a, nastala v poznih 70-ih. Ta rastlina je močna kombinacija nekaterih najboljših – Afghani Indica, križana s Thai in Purple Thai sativo.

Sorta, pri kateri prevladuje genetika indice, je osvojila nešteto nagrad in si s tem pridobila status zvezde. Bluberry je izrazita rastlina, ki se ponaša s svojo močno zeleno barvo, mešano z lepimi, svetlo modrimi podtoni.

Hiter nakup semen Blueberry na Semena.si

Učinki

Blueberry zanesljivo poskrbi za razbremenitev stresa. Je izrazit in učinkovit “relaksant”, zaradi česar je priljubljena pri tistih, ki se, po napornem in dolgem delovnem dnevu, želijo hitro vrniti domov, da se sprostijo. Ustvarja trden učinek. Njen učinek vas bo v trenutku dvignil in vznemiril vsa srečna čustva, ter vam dopustil, da se nekontrolirano smehljate in predate vsemu, kar le ta prinaša. Blueberry povzroča velikodušno stanje evforije in na najboljši možni način izboljšuje in spreminja razpoloženje. Zaradi svoje močne indica vibracije, lahko uporabnik postane malo zaspan, zato se njena uporaba priporoča ob koncu dneva. Blueberry ima dolgotrajen učinek, ki vas bo pomiril in sčasoma sprostil.

Arome

Cvetovi vrste marihuane – Blueberry so lepljivi in dišeči. Vonj spominja na košaro sladkih borovnic, v zraku se občuti tudi prisotnost borovcev.

Vrste marihuane - Blueberry
Vrste marihuane – Blueberry velja za eno izmed lepših…

Okusi

Okus vrste marihuaneBlueberry je precej podoben njenemu vonju. Je tako izrazit, da tudi večina rekreativnih uporabnikov, z lahkoto ugane, za katero sorto gre. Lepljivi popki Blueberry-ja zagotavljajo eksplozijo okusov, ki se bodo kar nekaj časa obdržali na jeziku.

Neželeni učinki

Blueberry je precej močna sorta in jo je zato potrebno uporabljati zmerno. Še zlasti morajo ta nasvet upoštevati začetniki, ki nimajo pojma o njenih učinkih. Ob velikem odmerku lahko Blueberry povzroči, da uporabnik občuti nekoliko omotice, rahlo paranojo in zaspanost, včasih pa lahko povzroči tudi rahel glavobol.

Ob uporabi je ključna tudi “hidracija”, saj lahko ta močna indica povzroči občutek suhih oči in ust.

Medicinske lastnosti

Blueberry je odlična za zagotavljanje občutka miru in sprostitve. Služi tudi kot pomoč pri obvladovanju stresa, izkazala pa se je koristna tudi za tiste, ki trpijo zaradi kroničnih bolezni.

NASVET: Ali želite kupiti semena sorte Blueberry? Semena so na voljo v naši spletni trgovini Semena.si.

Blueberry je tudi zelo učinkovita pri zdravljenju številnih bolečinskih stanj. Ima namreč izredno visoko vsebnost CBD (cca. 2%). Tudi depresija in nespečnost se lahko zdravita z redno uporabo te sorte Tudi pri pogostih simptomih, kot so mišični krči, krči in migrene, se prav tako lahko lajšajo in zdravijo z Blueberry, zlahka pa pomaga pri sproščanju uma in telesa.

Pri bolnikih z rakom, ki trpijo za ekstremno slabostjo in izgubo apetita, lahko Blueberry, z okrepitvijo učinkov na brbončice, spodbudi apetit. Še en razlog, zakaj se svetuje uporaba vrste marihuaneBlueberry, je boj proti osnovam nemira in nespečnosti.

Hiter nakup semen Blueberry na Semena.si

Gojenje

Vrste marihuane - Blueberry
Vrste marihuane – Blueberry je precej široka rastlina.

Ta rastlina potrebuje precej prostora, predvsem zaradi dejstva, da rada raste precej “vodoravno”, zaradi česar je precej široka. Blueberry zahteva dobro optimizirano življenjsko okolje. Odlično uspeva na prostem. Priporočamo, da jo za njeno hranjenje uporabljate izključno le najboljša organskima gnojila, saj boste na ta način vzgojili zdravo in srečno rastlino.

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih

V zaprtih prostorih potrebuje povprečno količino časa za rast, pri čemer je obdobje cvetenja običajno približno 9 tednov. Ob žetvi poskrbi povprečno dobrih 500g pridelka na kvadratni meter.

Na prostem

Čeprav se dobro počuti tudi v zaprtih prostorih, Blueberry najbolje uspeva na prostem. Ta sorta preprosto obožuje sončno mediteransko podnebje in najboljšo razpoložljivo zemljo. Na prostem poskrbi za odličen pridelek, saj velikodušno obrodi. Pridelek je v povprečju 700g na rastlino. Pričakujemo lahko, da bo žetev pripravljena nekje do sredine oktobra.

V kolikor želite prebrati tudi ostale opise vrst marihuane, vas vabimo, da prebrskate med našimi prispevki TUKAJ.