Vrste marihuane – Big Bud, sorta z resnično velikim cvetovi

Opis vrste marihuane – Big Bud

Vrste marihuane - Big Bud
Semena vrste marihuane – Big Bud so na voljo v spletni trgovini Semena.si*

Vrste marihuane so poimenovane iz veliko različnih razlogih. Njihova imena lahko temeljijo na imenih staršev ali pa na njihovih učinkih. Imenuje se lahko tudi po različnih super herojih, je pa za poimenovanje še veliko drugih načinov. A pri vrsti marihuane Big Bud, ne velja nič od zgoraj navedenega. Big Bud je točno to, kar pove že njegovo originalno ime: velik popek. To pa zato, ker ima zares ogromne cvetove, ki lahko iztisnejo tvoje oči iz jamic, takoj, ko ga vidiš. Podobno, kot pri ljudeh, fizični izgled ne pomeni nič, če ne ponudijo nobene vsebine. Torej, katere pa so še druge posebnosti vrste marihuaneBig Bud, poleg velikosti njegovih cvetov?

Pred tem pa je potrebno še povedati, da je Big Bud eden izmed zmagovalcev na Cannabis Cup-u*.

Uporabniki ga obožujejo zaradi njegovega cerebralnega učinka, ki ga prinaša. Prav tako pa tudi zaradi nekaterih drugih koristi, kot so občutek navdušenja in sreče ter sprostitev telesa. Pridelovalci, zlasti komercialni, pa ga obožujejo zaradi njegove velikosti in odličnega donosa.

Big Bud je na že dolgo prisoten na tržišču. Priljubljena zgodba o njegovem izvoru je, da je nastal v osemdesetih letih, v času, ko je ZDA predsedoval Richard Nixon. Zaradi ameriške vojne proti drogam, se je pot ponesla na Nizozemsko. Tam so ga, namesto da bi ga iztrebili in izbrisali, še gensko stabilizirali. Sicer nihče ne pozna njegovega natančnega izvora, vendar nekako velja hibrid Afghani, Northern Lights*, and Skunk No.1. Obstaja tudi več kot ducat drugih variacij vrste marihuaneBig Bud, vendar je najbolj priljubljena tista, ki prihaja iz Sensi Seeds*.

Hiter nakup semen Big Bud na Semena.si

Učinki vrste marihuane – Big Bud

Ta “pošast” ima močan učinek. Začne se počasi, kasneje pa poskrbi za učinek na glavo, zaradi katerega se uporabniki občutijo navdušenje ali evforijo in občutek sreče. Ker njegovi učinki vplivajo tudi na telo, uporabnik doživi popolno telesno sprostitev, zaradi česar lahko postane letargičen in len. Večina uporabnikov se, približno eno uro po uporabi Big Bud-a, začne počutiti zaspano, ko se se njegovi učinki poležejo, pa se pojavi občutek lakote. Zato se uporabo vrste marihuane Big Bud priporoča ob koncu dneva, to je zato, ker lahko povzroči tudi zaspanost.

Arome

Najboljši način, da se opiše aroma sorte Big Bud je, da ima sladek vonj, z rahlim pridihom vonja po sadju.

Okus

Ta vrsta marihuane lepo diši, a ima še boljši okus. Dovolj je reči, da boste verjetno cenili njegov sladek, sadni in pikanten okus, ki se bo po uporabi zadrževal v ustih in dihu.

Neželeni učinki

Uporabniki Big Buda bodo verjetno imeli občutek suhih ust in oči, kar pa za redne uporabnike konoplje, ni nič novega. Poleg tega lahko uporaba povzroči tudi vrtoglavico in glavobol.

Medicinske lastnosti

Vrste marihuane - Big Bud
Cvetovi (popki) vrste marihuane – Big Bud imajo prijeten sladek vonj in so resnično veliki.

Big Bud nima visoke vsebnosti CBD, vendar pa se uporaba priporoča tistim, ki trpijo zaradi kroničnih bolečin, za lajšanje stresa in pri težavah z anksioznostjo, vključno s PTSP-jem in depresijo. Njegove močne lastnosti Indice, ki delujejo pomirjevalno, sprosti telo in s tem zmanjšuje napetost in simptome bolečin. Vendar pa zaradi svoje moči, povzroča občutek lenobe in letargičnosti. Primeren je tudi za tiste, ki imajo pomanjkanje apetita. Big Bud po vzpodbudil občutek lakote eno ali dve uri po uporabi. Odličen je tudi za tiste, ki imajo težave z nespečnostjo.

Gojenje

Big Bud se lahko goji na prostem. Njegova višina lahko doseže 150cm ali več. Dobro uspeva v toplih podnebjih, prav tako pa mu ustrezajo zaprti prostori. Da lahko prenese masivno cvetje, ima debele peclje in steblo, ki lahko zadržijo njihovo težo. Kljub temu morajo biti pridelovalci pozorni in pripravljeni rastlinam zagotoviti dodatno podporo. Sorta Big Bud je razmeroma lahka za gojenje.

Hiter nakup semen Big Bud na Semena.si

Čas cvetenja

V zaprtih prostorih

Čas cvetenja v zaprtih prostorih je od 7 do 9 tednov. Pričakovana količina pridelka na kvadratni meter je med 350 in 600g. Najboljši pridelek se zagotovi z uporabo hidroponike in uporabi Sea of ​​Green (SOG) načina gojenja. Potreben pa je tudi dober notranji šotor in idealno zagotavljanje svetlobe. Odsevna notranja površina šotora namreč zagotavlja, da dovolj svetlobe doseže tudi težko dostopne dele rastline.

Na prostem

Big Bud se lahko goji tudi na prostem in primeren za večino podnebij. Najboljše uspeva v toplem podnebju z veliko sončne svetlobe. Za žetev bo pripravljen nekje v oktobru, pričakovana količina pridelka na rastlino pa je nekje 700g ali celo več.

Še več opisov, nekaterih najbolj priljubljenih vrst marihuane, lahko najdete s klikom na povezavo v meniju zgoraj in tukaj: VRSTE MARIHUANE