Vrste marihuane – Acapulco Gold, legendarna, privlačna in ekskluzivna

Podroben opis vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold je legendarna vrsta marihuane, ki, kot že samo ime pove, iz Mehike. Če dodamo privlačnosti in ekskluzivnosti, je tako močno varianto sative težko najti. Ta sorta je zelo priljubljena v Združenih državah Amerike. Gojenje vrste marihuane Acapulco Gold je v zaprtih prostorih malo zahtevnejše, je pa zato idealen za vzgojo v subtropskem podnebju.

Acapulco Gold je klasična sorta, ki bi jo moral vsak “samooklicani” poznavalec, poskusiti vsaj enkrat v življenju. Ta edinstvena vrsta marihuane izvira iz mehiške regije Acapulco. Na splošno ga je nekoliko težje najti, kot druge sative. Je pa nanj resnično vredno počakati.

Ta sativa je očitna izbira za medicinske uporabnike. Namenjena je predvsem tistim, ki se bojijo morebitnega “couch-lock” efekta. Acapulco Gold uporabnika napolni z energijo in je idealna izbira po napornem dnevu in za uživanje v dobri družbi. Še posebej takrat, ko ste res pripravljeni na noč za druženje in zabavo.

vrste marihuane acapulco gold
Vrste marihuane – Acapulco Gold

.

Hiter nakup semen Somango na Semena.si

Učinki vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold je ekskluzivna sorta, ki resnično predstavlja korenine mehiške sative. Poskrbi za nesporne občutke sreče, ki vam omogočajo, da se počutite razsvetljene in poživljene. Acapulco Gold dviga razpoloženje in uporabnika ohranja v trdni evforiji. Še posebej, ko je le ta v dobri družbi in ima priložnost, da se sprosti in počuti prijetno.

Acapulco Gold je energična sorta, ki vas želi obdržati na nogah in poskrbi, da boste pripravljen narediti marsikaj. Močne lastnosti sative zagotavljajo dobro razpoloženje in vesele vibracije, hkrati pa tudi občutek sproščenosti, brez stresa, tudi po dolgem in napornem dnevu.

Arome vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold je dišeča rastlina. Njeni zlati cvetovi pa ustvarjajo močno aromo. Ta sativa ponuja sladko in zemeljsko aromo, pomešano z vonjem svežega bora, ki se zaključi z izrazito pikantno prisotnosti.

Okusi vrste marihuane Acapulco Gold

Tudi okus vrste marihuane Acapulco Gold je tako dober, kot njen vonj, če ne celo boljši. Acapulco Gold je znan tudi po priokusu kave. Sprva je okus je kremast in sladek, nato pa se spremeni v oster okus bora, na ustnice pa se “prilepi” kisli citrus .

Neželeni učinki vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold je lahko zelo močan in ima visoko vsebnost THC-ja. Zato ne preseneča, da se lahko med uporabo pojavijo tudi kakšni neželeni učinki. Pogosto se pojavijo občutki suhih ust in suhih ter srbečih oči. Lahko se pojavi tudi blaga vrtoglavica, še posebej, če gre za začetnika ali pa je uporabnik zaužije več, kot je vajen. Zaradi Acapulco Gold se lahko nekateri počutijo tesnobno, v redkih primerih pa se to lahko spremeni tudi v blago paranojo, še zlasti pri novincih.

vrste marihuane acapulco gold
Vzgoja vrste marihuane Acapulco Gold je malce zahtevnejša, zato se novincem odsvetuje.

Medicinska raba vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold je, zaradi visoke vsebnosti THC, odlična medicinska sorta. Ta sativa lahko proizvede do 24% THC-ja. Je najprimernejša izbira za tiste, ki želijo obvladati svojo bolečino, saj lahko zelo učinkovito pomaga obvladovati kronične bolečine, kot so bolečine v hrbtu, mišični krči in migrene.

Acapulco Gold je zato zelo učinkovit tudi pri bolnikih, ki trpijo zaradi kroničnega stresa in se, po dolgem delu v službi, težko sprostijo. Priljubljen je tudi med bolniki z rakom, ki ga uporabljajo za ponovno vzpostavitev zdravega apetita in boju s slabostjo med kemoterapijo in obsevanjem. Idealen je tudi za bolnike, ki trpijo zaradi kronične utrujenosti.

Hiter nakup semen Somango na Semena.si

Gojenje vrste marihuane Acapulco Gold

Acapulco Gold ni primerna izbira za začetnike, saj je za vzgojo te sorte potrebnega malo več znanja. Raje ima vročo in subtropsko zunanjo klimo, kar pa, glede na njegove korenine, niti ne preseneča preveč. Če ne živite v takšnem podnebju, je najbolje, da se odločite za gojenje v zaprtih prostorih.

Gojenje v zaprtih prostorih

Da zacveti in je pripravljen za žetev, Acapulco Gold potrebuje v povprečju od 10 do 11 tednov, pričakovan pridelek med obiranjem pa je v povprečju 450 gramov na kvadratni meter.

Gojenje na prostem

Acapulco Gold ponavadi cveti pozno poleti in bi za žetev moral biti pripravljen nekje do konca oktobra. Pričakujemo lahko, da bo ta sorta prinesla v povprečju 540 gramov pridelka na rastlino.

Za uspešno vzgojo rastlin priporočamo, da uporabljate izključno najkakovostnejših in preverjena gnojila in hranila.

Še več podrobnih opisov ostalih vrst marihuane lahko najdete na povezavi na vrhu strani in na povezavi tukaj: VRSTE MARIHUANE